Recept: Jordà Style - Tiramisu 2.0

Recept: Jordà Style - Tiramisu 2.0
24 februari 2020 Maarten Jordaens

Atelier Jordà ging creatief aan de slag met "Debic products" en de nieuwe "Jordà - Sweet Crunches" met echte Belgische chocolade.

Tiramisu "Jordà Stijl"

1. Tiramisu mousse

  • 1000 g - Debic - tiramisu
  • 70 g - Poedersuiker
  • 50 ml - Espresso (koud)
  • 50 ml - Amaretto
  • 120 g - Inulin (Töufood)
  • 10 g - Xanthan instant (Töufood)
  • 20 g - Koffiepoeder

- Mix Debic tiramisu + poedersuiker + inuline + xanthan instant met behulp van een staafmixer.
- Gebruik een keukenrobot om het mengsel op te kloppen.
- Voeg 50 ml koude espresso en 50 ml amaretto toe.
- Voeg koffiepoeder toe.
- Vul siliconen vormen en bevries.

2. Zoetzure meringue

  • 40 g - Water
  • 160 g - Suiker
  • 120 g - Eiwit
  • 60 g - Suiker
  • 40 g - Rijstazijn poeder (Jordà)

- Verwarm 40 g water + 160 g suiker tot 121°C.
- Klop 120 g eiwit en 60 g suiker met een keukenrobot.
- Voeg de warme suikersiroop toe.
- Voeg azijnpoeder toe.
- Spuit met een spuitzak en droog in een oven bij 65°C - gedurende 2u.

3. Framboos chocolade bol

  • 120 g - Witte chocolade (Veliche Delight 29%)
  • 60 g - Rice crisps - (Jordà)
  • 20 g - Popping (knetter) suiker - (Jordà)
  • 15 g - Frambozenpoeder - (Jordà)
  • 10 g Yödry - Yoghurtpoeder - Töufood

- Smelt witte chocolade.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een homogeen mengsel.
- Vul dit mengsel in een siliconen bolvorm.
- Invriezen.

4. Crème van chocolade zonder boter

  • 225 g - Room 35%
  • 80 g - Donkere chocolade (Veliche Temptation 64%)
  • 65 g - Inulin (Töufood)

- Verwarm de room tot 90°C.
- Voeg inulin en chocolade toe.
- Mix met de staafmixer.
- Zeef het mengsel, vul spuitzakken en plaats in de koelkast gedurende 2 uur.

5. Crispy cacao tuille

  • 100 g - Poedersuiker
  • 100 g - Bloem
  • 50 g - Gesmolten boter
  • 50 g - Room 35%
  • 100 g - Eiwit
  • 30 g - Premium cacaopoeder (Veliche)

- Meng alle ingrediënten met een keukenrobot.
- Spreid het deeg uit met behulp van een sjabloon.
- Bakken op 165°C gedurende 30-40 minuten.

6. Jordà - Sweet Crunches - Donkere Chocolade - Espresso Crunch
7. Jordà - Zoete Crumbles - Rode Vruchten Crumble