Recept: Jordà - Crème Brûlée Schijven

Recept: Jordà - Crème Brûlée Schijven
25 februari 2020 Maarten Jordaens

Atelier Jordà ging creatief aan de slag met "Debic products" en de nieuwe "Jordà - Sweet Crunches" met echte Belgische chocolade.

 "Crème Brûlée - Jordà Style"

1. Crème brûlée schijven

  • 1000 g - Debic - crème brûlée
  • 120 g - Inulin (Töufood)
  • 2 g - Iota (Töufood)
  • Citroenzeste

- Mix "Debic - crème brûlée" + Inulin + Iota en citroenzeste in een thermomixer.
- Verhit tot 85°C.
- Vul siliconen vormen en bevries.

2. Crème van chocolade zonder boter

  • 225 g - Room 35%
  • 80 g - Donkere chocolade (Veliche Temptation 64%)
  • 65 g - Inulin (Töufood)

- Verwarm de room tot 90°C.
- Voeg inulin en chocolade toe.
- Mix met de staafmixer.
- Zeef het mengsel, vul spuitzakken en plaats in de koelkast gedurende 2 uur.

3. Framboos chocolade bol

  • 120 g - Witte chocolade (Veliche Delight 29%)
  • 60 g - Rice crisps - (Jordà)
  • 20 g - Popping (knetter) suiker - (Jordà)
  • 15 g - Frambozenpoeder - (Jordà)
  • 10 g Yödry - Yoghurtpoeder - Töufood

- Smelt witte chocolade.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een homogeen mengsel.
- Vul dit mengsel in een siliconen bolvorm.
- Invriezen.

4. Chocolade Spongecake

  • 125 g - Eiwit
  • 80 g - Amandelpoeder 100%
  • 80 g - Suiker
  • 80 g - Eigeel
  • 20 g - Bloem
  • 20 g - Premium cacaopoeder (Veliche)
  • 10 g - Rode wijn azijnpoeder (Jordà)

- Mix alle ingrediënten in een thermomixer
- Zeef het mengsel en doe het in een "Isi Gourmet Whip".
- Plaats in de koelkast voor 2 uur.
- Vul kartonnen koffiebekers en plaats in de magnetron gedurende 1 minuut op 800W

5. Chocolade amaretto poeder 

  • 300 g - Donkere chocolade (Veliche Temptation 64%)
  • 175 g - Malto tapioca (Töufood)
  • 50 g - Premium cacaopoeder (Veliche)
  • 100 g - Amaretto
  • 180 g - Malto aquo (Töufood)

- Smelt pure chocolade en mix in de blender samen met malto tapioca en cacaopoeder.
- Meng in een blender amaretto en malto aquo.
- Voeg beide mengsels samen met behulp van een klopper.

6. Cacao tuille

  • 100 g - Poedersuiker
  • 100 g - Bloem
  • 50 g - Gesmolten boter
  • 50 g - Room 35%
  • 100 g - Eiwit
  • 30 g - Premium cacaopoeder (Veliche)

- Meng alle ingrediënten met een keukenrobot.
- Spreid het deeg uit met behulp van een sjabloon.
- Bakken op 165°C gedurende 30-40 minuten.

6. Jordà - Zoete Crunches - Melkchocolade - Pinda - Caramel Crunch
7. Jordà - Zoete Crumble - Salty Caramel Crumble